Waterkunstwerk 'Verdronken Land'

Waterkunstwerk 'Verdronken Land' is een Waterpark gelegen aan in Ruurlo.

Meer informatie over Waterkunstwerk 'Verdronken Land' in Ruurlo

Het waterkunstwerk 'Verdronken Land' aan de Stationsstraat in Ruurlo is door buurtbewoners van Buurtvereniging 'Um de Jaeger' 'winterklaar' gemaakt. Ze hebben de herfstbladeren en het onkruid verwijderd en de waterpomp gedemonteerd. Volgend jaar zal het kunstwerk weer in werking worden gesteld wanneer de klok van wintertijd naar zomertijd wordt verzet. Normaal gesproken worden deze werkzaamheden op de laatste zaterdag van oktober uitgevoerd, maar het kunstwerk trekt nog steeds veel publiek. De buurtvereniging heeft het waterkunstwerk in 2005 geadopteerd en heeft ervoor gezorgd dat het weer functioneel is, nadat het lange tijd niet in gebruik was geweest. Het kunstwerk, bestaande uit roestvrijstalen pilaren en bakken, werd vervaardigd door kunstenaar Wout Zweers. Het diende aanvankelijk als speelplek voor kinderen en bewoners van het voormalige asielzoekerscentrum. Omdat het water uit de naastgelegen retentievijver werd gepompt, werd het kunstwerk buiten werking gesteld vanwege mogelijke gezondheidsrisico's. De buurtvereniging heeft een nieuwe waterpuls en waterbassin geplaatst, zodat grondwater voor het kunstwerk kan worden rondgepompt.

Wil je weten wat Waterkunstwerk 'Verdronken Land' verder voor je kan betekenen? Bekijk dan de website van Waterkunstwerk 'Verdronken Land' of bel ze op via het telefoonnummer op deze pagina.

Hoe kom je bij Waterkunstwerk 'Verdronken Land'? Open direct de routebeschrijving. Zo zie je direct hoe je Waterkunstwerk 'Verdronken Land' het makkelijkste kan bereiken met de auto, fiets of het openbaar vervoer.

Op zoek naar een ander bedrijf? Bekijk onze bedrijvengids van Berkelland. Op zoek naar Waterkunstwerk 'Verdronken Land' reviews? Kijk dan ook in de Google Maps en ontdek de ervaringen van andere klanten.

  1. Bedrijvengids
  2. Waterkunstwerk ‘Verdronken Land’

Bezoekers bekeken ook